Kafé på Storgatan byter ägare: "Pappaledig"

I oktober slog de upp portarna till ett nytt kafé – Trillin. Men nu väljer Sabina och Rusmin Kolenovic att sälja kaféverksamheten, som legat på is sedan i våras på grund av en vattenläcka.

Sabina och Rusmin Kolenovic lämnar över cafélokalerna på Storgatan till en ny entreprenör. Nu fokuserar de på Östra Skälö restaurang och på familjelivet.

Sabina och Rusmin Kolenovic lämnar över cafélokalerna på Storgatan till en ny entreprenör. Nu fokuserar de på Östra Skälö restaurang och på familjelivet.

Foto: Karin Hertz/Arkiv

Nyheter2019-10-01 18:00

Det var förra våren som Sabina och Rusmin Kolenovic köpte fastigheten på Storgatan som bland annat rymt Nilssons gamla lokaler. 

Orsaken till att de väljer att inte själva driva kaféet vidare är att tiden och orken inte riktigt räcker till, konstaterar Rusmin Kolenovic. 

–  Vi har tre små barn, varav vårt äldsta bara är tre år. Och jag behöver vara pappaledig ett tag.

– Men Östra Skälö restaurang fortsätter vi med, betonar han. 

Paret har just skrivit på en förlängning av hyreskontraktet på Östra Skälö med ytterligare tre år, berättar Rusmin.

–  Restaurangen går bra och det har varit en intensiv sommar.

Vad gäller fastigheten på Storgatan är det mycket som behöver göras. Renoveringsbehovet invändigt är stort.

–  Tanken är att det så småningom ska bli lägenheter på övervåningen. Men det är som sagt mycket som behöver göras och vi får se vad vi hinner och orkar med. Vi får ta en sak i taget. Tills vidare behåller vi i alla fall fastigheten. 

Rusmin berättar att det var på Mors dag som vattenläckan upptäcktes i kafélokalen på Storgatan. 

–  Men det är åtgärdat nu och den nya entreprenören kommer att öppna kaféet igen inom ett par veckor. Han tar över alla maskiner och inventarier och hyr lokalen av oss. 

– För vår del känns den här lösningen bra. Det blev för mycket att driva två företag samtidigt som man har småbarn. Det är bättre att koncentrera sig på en grej och göra den bra, säger Rusmin Kolenovic. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!