Här är Berntzons besked efter kraschen

Oliver Berntzon tvingades bryta derbyt mot Västervik. Men efter matchen lämnade han ett lugnande besked till alla Dackefans.

Oliver Berntzon hade rejält ont efter kraschen i heat 3.

Oliver Berntzon hade rejält ont efter kraschen i heat 3.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-09-15 21:39

– Troligtvis är det bara mjukdelsskador. Jag kommer vara jäkligt stel imorgon, men det ska inte vara någon fara. Jag är inställd på att köra i Polen på torsdag, sa Berntzon till vår tidning.

Det var i det tredje heatet som olyckan var framme. Oliver Berntzon, Mikkel Bech Jensen och Theo Johansson brakade ihop i den första kurvan. Berntzon låg helt still på banan i tre-fyra minuter.

Det såg otäckt ut...

– Det var väldigt läskigt. Jag landade stenhårt på höftbenet. Hela skinkan, höften och halva ryggen domnade bort. Min spontana reaktion var att ligga helt still i väntan på sjukvård. Sedan började känseln komma tillbaka, vilket förstås var väldigt skönt. Även om det gjorde ont kunde jag gå ut i depån och skaka av mig den värsta smärtan.

Oliver Berntzon kom också till start i det sjätte heatet – som han vann efter en läcker omkörning i slutet. Men därefter var det sluttävlat för kvällen.

– Det kändes okej under heatet, men direkt efteråt sögs allting ihop. Kroppen stelnade till. Det gjorde riktigt ont. Då var det inte värt att fortsätta.

Nu väntar Indianerna i kvartsfinalen. Vad säger du om det?

– Det är svårt att veta. Vi slog Indianerna hemma, men har inte mött dem borta än. Nu gäller det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!