Dackarna behåller stjärnduon i truppen

Truppen är satt till nästa veckas seriepremiär. Och den innehåller de polska stjärnorna Patryk Dudek och Maciej Janowski. "Patryk Dudek och Maciej Janowski kommer att stå kvar i truppen tills vidare", säger Jon Lindberg i ett pressmeddelande.

Målilla 3 augusti 2020 13:50

Jodå. Den polska duon är alltså kvar i Dackarna. Det innebär dock inte med automatik att de är kvar hela säsongen. 

"Vi får se om vi kommer att ersätta dom senare när ligan kommer igång eller om det kan bli aktuellt att någon av dom kommer in i laget vid något tillfälle, men det får visa sig längre fram", säger Jon Lindberg vidare. 

 

Som bekant har Dackarna i rådande läge, liksom övriga lag i Bauhaus-Ligan, behövt bygga om sina trupper inför seriestarten den 11 augusti. Det handlar dels om att förhålla sig till en ny ekonomisk verklighet. I vissa fall handlar det också om att förare helt enkelt inte ser en möjlighet att just nu köra i en svensk klubb.

Två av dem är Luke Becker och Kevin Wölbert, tänkta nyförvärv i Dackarna 2020, som nu inte kommer att representera Målillaklubben. 

Lindberg: 

"När det gäller Luke Becker och Kevin Wölbert så har utvecklingen i andra ligor gjort att dom inte längre är tillgängliga för Dackarna. Becker är kvar i USA medan Wölbert, med det upplägget han nu tvingats till, inte har möjlighet att komma till Sverige mitt i veckorna. Därför är det dessa två som vi nu ersatt med våra två nya danskar”.

Förra veckan gjorde Dackarna klart med följande förare: Frederik Jakobsen, Oliver Berntzon, Hans Andersen, Jacob Thorssell, Joel Kling, Avon Van Dyck, Theo Johansson och Matias Nielsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
dackarna
Speedway

Ordföranden: "Räknar med att vi blir polisanmälda"

Speedway

Han kvalar till SM – efter bara fem träningar

Speedway

Uppgifter: Elitserien startar i augusti utan publik

Speedway

Dackarna polisanmäls efter tillsynskontrollen

Speedway

Skicklig polack in i Dackarnas trupp: ”Bra säsong"

Visa fler
Läs mer!
Speedway

Han lägger av med speedwayen efter 23 år

Speedway

För få heatsegrar av hemmalaget

Speedway

Sam Masters vet vad problemet var

Speedway

Tufft utgångsläge inför returen

Speedway

Lagledaren: Jag tycker det är för bedrövligt

Visa fler