Mc-förare skadades svårt i kollision med personbil

En mc-förare skadades allvarligt vid en olycka i Överum på fredagen. Mc-föraren kolliderade med en personbil strax intill 35:ans kiosk.

29 april 2011 20:52

På fredagen vid klockan 13.30 kallades räddningstjänst, ambulans och polis till en olycka på Dalhemsvägen, mitt i Överum norr om Västervik. En personbil och en motorcykel hade kolliderat.

I bilen färdades två kvinnor, en mamma och en mormor, och kvinnans dotter, som ska ha varit någonstans i tioårsåldern.

De vuxna i bilen kördes till Universitetssjukhuset i Linköping, eftersom de bor i Östergötland. De vuxna skadades i olyckan, men inte allvarligt. Barnet skadades inte.

Enligt räddningstjänsten skadades mc-föraren, som är från Överum, allvarligt. Han fördes akut till Västerviks sjukhus. Enligt uppgifter från räddningstjänsten, som var på olycksplatsen, hade han fått omfattande arm- och benbrott.

Detaljer kring hur olyckan inträffade var under fredagen oklara. Enligt uppgifter ska de båda fordonen ha kommit körande i varsin färdriktning på Dalhemsvägen och av någon anledning frontalkrockat i höjd med 35:ans kiosk.

Kollisionen var så kraftig att mannen på motorcykeln flög 15 meter genom luften, innan han slog i backen.

Västerviks sjukhus meddelade senare på eftermiddagen att mc-föraren, en man i 20-årsåldern, var allvarligt skadad.

Han hade då lagts in på intensiven på sjukhuset.

Det gick inte att få någon uppgift om ifall skadorna var livshotande. Tillståndet "allvarligt skadad" kvarstod även senare under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Nielsen Ingrid Johansson-Hjortvid