Zombiesåpa visas i Gamleby

Eleverna på Gamleby TV-utbildning kommer att bjuda på Zombiesåpa och en rad nyproducerade filmer på torsdag kväll i skolans lokaler i före detta AMU i Gamleby.

13 april 2010 18:34
I skolans studio har eleverna byggt upp en bunker. Där kämpar en programledare från sitt liv, under sändningens gång förvanlas hon sakta men säkert till en levande död. Det är den lilla tv-kanalen "Zombie-TV" som fortfarande når ut i etern. Så lyder förutsättningarna i korthet för den satir om nyhetsmedier som eleverna på GTV skapat.

 

Under kvällen visas också en informationsfilm om HD-tekniken som finns på utbildningen. Filmen förklarar vad HD (high definition) är och fördelen det innebär att vara insatt i tekniken när man söker jobb.

 

Om jobb handlar en annan film där vi får följa praktikanter från utbildningen i Gamleby på produktionsbolag. De berättar om vad en praktikant får göra och hur man fixar en praktikplats.

 

 

Snabba repriser är ett måste i dagens tv-produktion antingen det gäller sport eller Melodifestivalen. Ett toppmodernt hjälpmedel heter EVS. GTV är den enda skolan i Skandinavien som äger en alldeles egen EVS, och mediebranschen skriker efter bra EVS:operatörer. I en fem minuter lång informationsfilmen berättar bildproducenter och EVS- operatörer om sina erfarenheter och GTV:s Pelle Liljegren förklarar varför GTV har en EVS.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!