Förskingrade nära 4 miljoner från jobbet

Under flera år lyckades kvinnan förskingra stora belopp från sin arbetsgivare utan att upptäckas. När hon upptäcktes 2012 hade hon tagit 3,9 miljoner kronor för egen räkning.

En allvarlig sjukdom gör dock att hon slipper fängelsestraff.

15 maj 2013 14:59

Kvinnan har skött ekonomin på ett Västerviksföretag. Det har varit hon som skött den löpande bokföringen och sett till att utbetalningar verkställts. Arbetsuppgifterna har inneburit att hon haft tillgång till bolagets företagskonto.

Våren 2006 plockade hon för första gången ut pengar olovligt. Därefter har hon fortsatt att svindla företaget på pengar genom olovliga banköverföringar och uttag. Det första året förskingrade hon 92 741 kronor, med åren accelererade uttagen och 2011 tog hon ut över 1,1 miljoner kronor.

2012 upptäcktes förskingringen av bolagets vd som i september polisanmälde kvinnan. Hon erkände alltsammans, och på onsdagen fick kvinnan sitt straff.

Normalt har en förskingring i den här storleken ett stort straffvärde. Kvinnan slipper dock fängelsestraff. Anledningen är att hon lider av en allvarlig sjukdom, och enligt ett intyg riskerar hennes tillstånd att bli sämre hon sattes i fängelse.

Tingsrätten tror att hennes situation är sådan att hon skulle kunna benådas om hon fick ett fängelsestraff.

Det i kombination, med att hon åläggs att betala 3,9 miljoner kronor i skadestånd till företaget gör att hon bara får villkorlig dom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!