Det var flera anledningar som gjorde att Ahmed fick en anställning på Lörstad gård, Blackstad.
– Det var Ahmed som tog den första kontakten med mig eftersom han var här och köpte mjölk. Det var han som presenterade förslaget och förklarade för mig vad instegsjobb innebär, berättar Per Svensson.
– Nu föll det så väl för oss och Ahmed att en våra anställda skulle vara mammaledig, så nu har vi anställt Ahmed i sex månader.
Detta innebär att Ahmed jobbar i den dagliga produktionen i ladugården där korna befinner sig under vinterhalvåret.
– Det här betyder jättemycket för mig. Jag kan inte sitta stilla, utan jag vill ha någonting att göra. Jag lär mig mer svenska här än vad jag gjorde under de två månanderna som jag gjorde när jag gick på SIF. Det här är ett bra sätt för mig att komma i det svenska samhället, säger Ahmed Al Hasan, som har flytt från Syrien och nu har fått ett fast uppehållstillstånd.
– Och när inte svenskan fungerar så pratar vi engelska med varandra.
Den dagen Ahmeds anställning tar slut hos Per Svensson vill båda fortsätta behålla kontakten.
– Ahmed var köpman innan han flydde från Syrien och handlade mycket med Kina. Vi kan tänka oss att hjälpa honom att starta ett företag som sedan ska kunna importera varor från Kina.
Ahmed har bara positivt att säga om Sverige och gör tummen upp när han vill beskriva hur bra han trivs i sitt nya land.
– Jag har en kompis som bor i Sverige sedan tidigare och som berättade hur bra det var här, så när jag flydde var mitt mål att komma till Sverige.
En stor omställning för Ahmed har dock varit att bo i Damaskus med 1 700 000 invånare jämfört med Blackstad där ett par hundra invånare bor.
– Visst är det en omställning, men jag trivs bra i Blackstad.
Hittills är Per mycket nöjd med att han anställde Ahmed.
– Det hade varit synd att inte ta vara på hans kunskap. Detta är utvecklande både för oss och Ahmed.
I hyrehusen på Dackevändan och Solvändan har flera flyktingar flyttat in den senaste tiden.
Tyvärr fanns det inga möbler i lägenheterna och flyktingarna hade nästan inga kläder när de kom till Blackstad.
Det är något som har engagerat invånarna runt Blackstad.
– Det började med att några flyktingarna kom in till mig och frågade om det var en second hand-butik, säger ElsieMarie Pihl, som driver Blackstad Rambutik.
– Jag kan inte förstå hur flyktingarna kan få komma till tomma lägenheter. I början har de fått sova på golvet.
ElsieMarie tog kontakt med Per Svensson, som är engagerad i Blackstad IF, och frågade om det fanns något kvar sedan föreningens akution i somras.
– Det fanns en del kläder kvar som kom till välbehövliga användning, säger ElsieMarie.
Tillsamans med Per gjorde ElsieMarie ett upprop på sociala medier om en insamling till flyktingarna.
– Vi fick en väldigt bra respons. Vi fick in sängar, stolar och barnkläder. Alla bidrag var varmt välkomna, konstaterar ElsieMarie.
Att placera flyktingar i sådan liten ort som Blackstad sker inte alltid smärtfritt, men än så länge har flyktingarna blivit varmt mottagna.
– I början när ryktet gick om en flyktingförläggning snackades lite grand, men nu tycker folk det bara positivt och mottagandet har varit väl. Det är också positivt för skolan som därmed får fler elever, säger Per Svensson, innan det är dags för arbetspass i ladugården tillsammans med Ahmed.