Det är ofta ett problem i början av terminen att en av de två rätterna som erbjuds tar slut, menar hon.
– Nu har vi elever från flera olika skolor som har kommit till en och samma, så man kan säga att vi är i en inkörsperiod nu. Det skiljer sig en del mellan skolorna i vad som går åt mest.
– Eleverna har dessutom ätit mer än beräknat hittills i år. Och det har gjort att en rätt ibland tagit slut. Det är väldigt svårt att beräkna hur de äter, och särskilt såhär i början.
Hon kan också hålla med om att det har hänt att båda rätterna tagit slut – men då har det alltid funnits annan mat, menar hon.
– Det finns mat att värma upp, men det tar lite tid. Det jag känner till är att elever inte har haft tid att vänta på att den andra maten ska bli klar.
Hon vet också att många lassar upp kött på tallriken – och struntar i potatis och grönsaker.
– Jag vet att det är ett problem att en del tar till exempel väldigt många köttbullar. Men vi vill inte heller vara några poliset som står och vaktar i matsalen så att man inte tar för mycket mat. Vi vill ha en trevlig matsalsmiljö och försöker få eleverna att äta lite av varje, så som rekommendationerna ser ut.
Hon menar också att det generellt sett äts bättre – mer – under höstterminen än under vårterminen och att det kan variera från år till år.
– Vi vet inte varför det är så, men så är det i stort sett alltid. Hittills har eleverna ätit mycket mer än beräknat. Men mat har det så vitt jag vet aldrig fattats helt, utan det har då har det snarare handlat om att man inte har haft tid att vänta.