Det berättar verksamhetschefen Hans Jansson. I stället för coronastress har de upplevt en minskad arbetsbörda, berättar han.
– Det är först nu patienterna börjar komma tillbaka.
Men däremot har pandemin inneburit förändringar i deras sätt att jobba. Den öppna mottagningen ställdes in och i stället är det nu enbart bokade besök som gäller. Många har också fått hjälp via telefon- och videosamtal, för att de skulle slippa utsätta sig för risk genom att besöka hälsocentralen.
– Och vi har haft stor hjälp av kommunens hemsjukvård. I stället för att läkaren ska behöva åka ut för att ta prover på en patient har sköterskorna gjort det och sedan kommit hit med proverna, säger Hans Jansson.
Den stora oron var i början, när ingen visste hur det skulle utveckla sig och direktiven var olika från dag till dag.
– Och eftersom det var svårt att få tag i skyddsmaterial. Vi fick en del hembyggevisir, för det fanns ju inte ens att beställa, det var slut överallt, säger Madelene Skälhammar.
Personalen fick också en genomgång tillsammans med en psykolog för att få hjälp att hantera oro och stress över situationen, något som de tycker var till stor hjälp.
Det som oroar mest nu är hur de ska ordna med höstens influensavaccinationer.
– I vanliga fall samåker många och den första kvällen brukar det vara knöltjockt med folk. Det går ju inte nu, säger Hans Jansson.
Planen är att ha en dörrvakt och sedan släppa in en person i taget för vaccinering.