Energisk dans stod på schemat i Ankarsrum

Det började med "crazy" dans på måndagen och avrundades med den eldiga spanska nationaldansen pasodoble på tisdagen.

Ankarsrum 26 november 2019 20:00

Under två dagar har eleverna i årskurs sex, sju, åtta och nio på Ankarsrums skola undervisats i dans inom ramen för Skapande skola. För undervisningen svarade Calle Sterner, bland annat känd från tv-programmet Let's Dance. 

– Jag har varit ute en hel del på skolor och undervisat och tycker att det är kul. Det är härligt att se utvecklingen.

Han beskriver hur framför allt en del killar brukar påstå att de hatar att dansa.

– Men så händer något. De når en vändpunkt, är i synk med musiken, har kul och vågar! Det är väldigt roligt att se.

 

Läraren Eleonor Hållbus Dahlin berättar att hon träffade Calle Sterner första gången när hon deltog i ett danspass under träningsveckan på Böda Sand för några år sedan. Och sedan dess har hon drömt om att kunna locka honom eller hans kollega Tobias Karlsson till Ankarsrums skola.

– Jag har länge önskat att vi kunde få till lite mer dans på schemat inom ramen för Skapande skola, så jag är jätteglad att det här nu äntligen blev av, säger hon. 

 

Och att initiativet uppskattas av eleverna är lätt att se på ansiktsuttrycken i idrottshallen den här förmiddagen när vi tittar in. Det är omväxlande koncentrerade miner och förlösande skratt.

– Det är ju också talande att 70 av 100 elever valde  en extra dansklass med Calle Sterner i dag (läs tisdag), säger Eleonor Hållbus Dahlin.

Just den här förmiddagens lektion inleddes med lekfulla övningar på användbara poser i pasodoble, kallade "sten", "sax" och "påse". 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa