Mor och dotter startar "baklycka" i Skaftet

De är vana att arbeta sida vid sida, mor och dotter, Camilla och Linnéa Bentzen. Nu startar de företaget Baklyckan tillsammans.

Linnéa och Camilla Bentzen är nog välbekanta ansikten för många. De har tidigare arbetat på café Trillin i Västervik, bland annat. Men nu startar de sin egen firma.

Linnéa och Camilla Bentzen är nog välbekanta ansikten för många. De har tidigare arbetat på café Trillin i Västervik, bland annat. Men nu startar de sin egen firma.

Foto: Lotta Gometz

Gunnebo2019-11-13 12:00

– Vi bråkar sällan, och kanske ännu mindre när vi arbetar ihop. Vi känner ju varandra utan och innan och kompletterar varandra bra, säger de.

– Man kan väl säga att jag sköter grovgörat och Linnéa finliret, säger Camilla och skrattar. 

Ännu ligger de i startgroparna och har inte dragit igång verksamheten riktigt än. Men det handlar om dagar innan de är igång och det blir full fart i uthuslängan som har byggts om till kök.

Linnéa är utbildad konditor och Camilla beskriver sig som hobbybagare. 

Företaget blir ingen renodlad cateringfirma. Snarare blir det fråga om ett mellanting mellan café- och cateringverksamhet, förklarar de.

– Vi tänker oss att kunna baka och ordna lättare måltider både för stora och små sällskap. Men man ska även kunna köpa en påse bullar att ta med sig när man inte själv orkat baka, säger Linnéa.

Ett grundsortiment av bakverk och lättare luncher ska alltid finnas.

– Vi kommer att rikta in oss lite särskilt på veganskt, glutenfritt och sockersnålt.

Nu finns det ju flera cateringföretag och caféer i kommunen. Hur ser ni på konkurrensen? Kan det verkligen funka att driva den här typen av företag i Skaftet?

– Ja, vi tror ju det. Dels för att vi regelbundet kör leveranser till Västervik, dels för att vi gör vi allt själva, från grunden.

– Vi börjar i liten skala och hoppas att det ska gå bra, säger Linnéa som även studerar, med siktet inställt på att bli byggnadsingenjör så småningom.

Ute är det novembergrått. Men i bakstugan lyser det.
Ute är det novembergrått. Men i bakstugan lyser det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!