Annonssamarbete med XL Bygg Materialmännen

Anrika företaget byter nu namn – ”Våra kunder kommer känna igen sig”

Materialmännen byter nu namn till XL Bygg Materialmännen i samband med att de blir en del av den rikstäckande bygghandelskedjan XL Bygg. ”Vi kommer fortsätta ta alla viktiga beslut här och främja det lokala”, säger Linda Carlsson, ägare och VD.

Native 20 mars 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Med ett brett sortiment för hus och hem samt kompetens inom allt det som ingår i bygg-och möbelbranschen erbjuder Materialmännen kompletta lösningar. De specialiserar sig inom områdena bygg, möbler, golv och färg, men i och med expansionen blir det även möjligt för dem att ge sig in på nya marknader.

– Genom att vi sätter ihop vårt lokala varumärke tillsammans med ett starkt, nationellt varumärke bidrar det till att uttrycket blir mer kraftigt. Våra nuvarande kunder känner igen oss samtidigt som nya kunder hittar hit på grund av att de känner till XL Bygg sedan innan. 

undefined
Linda Carlsson, ägare och VD.

– Utåt sett är den enda skillnaden att vi kommer ha en ny profil. Vi har sett ut på samma sätt i 48 år, och nu försvinner vårt gamla uttryck med det gula och svarta, men det känns helt rätt för oss. Vi fortsätter även att tillhöra möbelkedjan Svenska Hem.

undefined
Den nya loggan.

Trots beslutet om att bli en del av en större organisation vill Linda understryka hur högt de värderar sin lokala närvaro.

– Det är väldigt viktigt för oss att våra kunder vet att vi fortfarande är en lokal aktör, att vi fortfarande är ett familjeföretag till hundra procent och att alla beslut tas här och inte av någon utomstående. För kunden kommer vi fortsätta att vara ett enkelt, flexibelt och trovärdigt alternativ.

– Ur ett kundperspektiv kommer egentligen ingenting förändras mer än den grafiska profilen, men att vi nu tillhör XL Bygg kommer hjälpa oss att vara fortsatt konkurrenskraftiga mot de stora utlandsägda kedjorna. Det tryggar att vi även på sikt bidrar till att pengarna stannar i det lokala samhället, förklarar Linda.

undefined
Trots beslutet om att bli en del av en större organisation vill Linda understryka hur högt de värderar sin lokala närvaro.

För Materialmännen är det en stor fördel att ha ett nationellt varumärke i ryggen för att underlätta processen när de vill öppna nya anläggningar.

– Vi är i expansionsplaner och om vi anser att den kalkyl som nu ligger på ritbordet är bra så kommer resan gå väldigt fort. Då kan vi komma att ha en ny anläggning på en ny ort inom vårt geografiska område om cirka ett år.

undefined
XL Bygg kommer bara stärka förtroendet som Materialmännen har idag, menar Linda.

XL Bygg är, enligt Linda, det starkaste varumärket bland proffsbyggare i hela Sverige idag och det kommer bara stärka förtroendet som Materialmännen har idag.

– Vi är inte lågprisalternativet, utan för oss är det viktigt att våra produkter håller en mycket god kvalitet, att vår personal har hög kompetens och att det vi säljer främjar hållbarhet.

XL Bygg Materialmännen

Hemsida: www.materialmannen.se

Mejladress: info@materialmannen.se

Nummer: 0492-177 00

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på VT.