Annonssamarbete med Engströms Bil

Laga eller byta vindruta?

Om du har tur händer ingenting när du hör det distinkta ”klicket” av en sten som träffar vindrutan. Har du otur efterlämnar stenen en skadad vindruta och då har du två alternativ, att laga stenskottet eller att byta vindruta. Hur går man tillväga om olyckan är framme?

Vindrutan är en del av bilens bärande konstruktion och en vital del av din bil.

Vindrutan är en del av bilens bärande konstruktion och en vital del av din bil.

Foto: Engströms Bil

Native2023-09-17 22:09
Detta är ett annonssamarbete.

–Är du osäker så kom till oss så gör vi en bedömning, råder Jacob Svensson, skadeverkstadschef på Engströms.

Vindrutan är en del av bilens bärande konstruktion och en vital del av din bil. Till exempel behöver din airbag stöd av vindrutan för att fungera korrekt vid en krock.

– Om skadan är mindre än en gammal 5-krona går det att laga. Tänk på att täcka över skadan med ett stenskottplåster. Plåstren finns att hämta gratis hos oss.

undefined
"Är du osäker så kom till oss så gör vi en bedömning", råder Jacob Svensson, skadeverkstadschef på Engströms.

Engströms Bil är en fullserviceanläggning och en helhetsleverantör av service, reparationer, tvätt, städning, byte av vindruta, däckbyte och däckhotell bland annat. Allt för att underlätta livet som bilägare och erbjuda hjälp på ett och samma ställe, året om.

– Det här är inget nytt, servicetjänsterna har vi haft i alla år, berättar Jacob, men det är inte alla som känt till det. Nu vill vi lyfta fram vad vi kan hjälpa till med och göra det så enkelt som möjligt för kunden.

– Oavsett om du älskar att åka bil eller om du ser bilen som ett sätt att ta sig från en plats till en annan, så är den en viktig del i ditt liv. Engströms Care4Life underlättar livet för bilägare genom att erbjuda hjälp med allt som våra kunder behöver – på ett och samma ställe, året om.

Mindre skador och skadebesiktning
En skadeverkstad hanterar ofta många olika typer av skador på bilen. Allt ifrån mindre repor i lacken till mer omfattande plåt- och krockskador. 

– Har din bil fått repor eller bucklor? Mindre skador åtgärdar vi snabbt och effektivt i vår verkstad – det är ofta billigare än självrisken, fortsätter Jacob. Har du större skador så kontakta ditt försäkringsbolag för att få ett skadenummer och sedan bokar du enkelt en tid för skadebesiktning hos oss.

– Och när du bokar reparation, varför inte passa på att boka in en bilvård, en däckbalansering eller ett lackskydd? Då får du allt gjort på samma ställe och på en gång.

Mer om Engströms bil

Alla tjänster på ett ställe – det gör livet enklare för våra kunder.

Biltvätt - Bilvård - Hjulskifte – Däckhotell – Däck- och hjulbalansering – Nya däck och fälgar – Lackskydd – Laga stenskott – Byta vindruta – Reparera skador m. m

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på VT.