Det här kan hända i gamla varmbadhuset

Gamla varmbadhuset i Västervik kan bli badhus och spa. Ansökan om bygglov har skickats in till kommunen, som inte fattat beslut än.

3 april 2019 05:00

Uppmärksamma flanörer i Västervik har kanske sett att det är stängsel runt gamla varmbadhuset i Västervik. Företaget som ska bygga är Nils Hedström Byggnads AB.

Vd Patrik Wennerholm har beskrivit den blivande verksamheten i de bygglovshandlingar som skickats in. Där berättar han om planerna på att återställa det gamla badhuset till badhus och spa, med modern teknik, men med gamla inslag i utförande och materialval.

Det blir flera bassänger och karbad, bastuanläggningar och varmrum. Sedan tillkommer förstås omklädningsrum och duschar samt behandlingsrum.

Anläggningen ska dessutom inrymma ett café med lättare servering.

När öppnar ni?

– Det vet jag inte. På senhösten kanske, eftersom vi inte har fått bygglov än, säger Patrik Wennerholm.

För ytterligare frågor hänvisar han till Anna Hydbom Ulvaeus på Slottsholmen, som kommer att driva även varmbadhuset.

Vi har haft kontakt med Anna Hydbom Ulvaeus via sms, men hon svarade att hon inte är i Sverige för tillfället, så vi får återkomma med mer information om byggprojektet senare.

Av bygglovsansökan framgår också att max tio anställda kommer att vistas samtidigt i lokalerna.

Exteriören på huset förändras något genom att bland annat flera igensatta fönster öppnas på nytt inom befintliga tegelomfattningar på fasaden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid

Ämnen du kan följa