Succétränaren lämnar Vimmerby Hockey: "Stor tacksamhet"

Lördagens rysare mot Troja/Ljungby blev sista matchen med gänget. Nu är det klart att tränaren Phil Horsky lämnar Vimmerby Hockey efter tre framgångsrika säsonger.

Phil Horsky lämnar Vimmerby Hockey efter tre framgångsrika säsonger.

Phil Horsky lämnar Vimmerby Hockey efter tre framgångsrika säsonger.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-12 17:04

Det meddelade klubben under måndagseftermiddagen.

Phil Horsky kom till Vimmerby inför säsongen 2018/19. Det blev succé – direkt. VH vann grundserien för första gången i klubbens historia och tog sig sedan till playoff 3, där det till slut tog stopp mot Kristianstad i den tredje och avgörande matchen.

Efter den lyckade säsongen rekryterades Phil Horsky till Karlskrona i Hockeyallsvenskan. Tiden i Blekinge blev dock en besvikelse – och den karismatiske österrikaren lämnade KHK redan innan serien hade startat. Istället gjorde han comeback i Vimmerby när klubben sparkade Peter Nordström. Även säsongen 2019/20 gick VH till playoff 3. Men på grund av coronautbrottet avbröts säsongen i förtid.

I år var det nära att bli tredje gången gillt för Vimmerby Hockey och Phil Horsky. Men som bekant blev det förlust mot Troja/Ljungby i lördagens helt avgörande match.

– Vi har haft ett samtal idag, och där kom vi fram till att vi bryter samarbetet på Phils eget initiativ. Vi har stor respekt och känner stor tacksamhet för det Phil Horsky uträttat för vår förening. Han har tagit oss till en ny nivå i ligan med sitt kunnande, driv och sin professionella inställning. Utan Phil hade vi inte varit där vi är idag. Vi kan bara tacka för allt och önska honom varmt lycka till i fortsättningen, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

* Håll utkik på sajten för fler kommentarer från dagens stora hockeynyhet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om