Det var i samband med att Mánja flyttade in i den före detta fritidsgården i Överum för drygt ett år sedan som hon började utsättas för trakasserier. I en artikel i höstas berättade hon att det var grupp barn och ungdomar som följde efter henne, kastade äpplen, bankade på hennes dörr, ylade utanför huset, gjorde hål i ett fönster och körde runt hennes hus på mopeder om och om igen.
Trakasserierna och skadegörelserna på orten eskalerade under hösten och kommunpolisen Viktor Haglind kopplades in.
Han gläds åt att höra att situationen tycks ha blivit bättre i Överum.
– Jag delar den bilden, säger han.
Exakt hur man från polisens sida har arbetat vill han dock inte gå in på eftersom Överum är ett litet samhälle. Men han bekräftar att områdespoliserna ökat sin närvaro på orten och att polisen därmed varit mer synlig.
– Vi arbetar utifrån våra medborgarlöften och de handlar om att polisen ska lyssna på vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra, säger han.
– I det här fallet har vi försökt att gå till botten med de problem som är och har varit. Man behöver ta reda på de bakomliggande orsakerna. Vi har samtalat med individer och samarbetar mycket med de kommunala verksamheterna, exempelvis skola och fritidsgård.
Mánja Waltman är lättad över att trakasserierna upphört och hon hoppas att det ska förbli så.
– Jag blir inte förföljd längre. Polisen har synts här mer och det verkar ha haft önskad effekt, säger hon.
Fastighetsskötarna Mats Broström och Linda Broström styrker också bilden av att utvecklingen gått åt rätt håll.
De arbetar med skötsel av Bostadsbolagets samtliga fastigheter på orten, vilket innebär att de även är vaktmästare på skolan som under hösten drabbades av upprepad vandalisering.
– Det är inte så att skadegörelsen har upphört helt men det har blivit mycket bättre, säger de.
Linda tror att en orsak till att problemen eskalerade under hösten har att göra med pandemin och dess följder, exempelvis att många aktiviteter riktade till ungdomar ställdes in.
– Nu under vintern spolade vi en skridskobana på skolgården. Det gjorde att det var mer människor än vanligt i rörelse här på kvällar och helger. Det hade nog en lugnande inverkan. Och även de barn och ungdomar som ägnat sig åt skadegörelse fick något annat att göra, säger hon.