Här är våra löften till er läsare och tittare

För att stärka relationen ytterligare med er läsare har vi tagit fram läsarlöften. Vår ambition varje dag är att dessa löften ska infrias.

Krönika 23 april 2021 09:09
Detta är en ledarkrönika. VT:s ledarsida är oberoende moderat.

Västerviks-Tidningen växer. Allt fler vill ta del av vårt innehåll. Först och främst vill jag tacka för förtroendet. Vi jobbar stenhårt för att bibehålla det förtroendet varje dag. 

Vid årsskiftet stärkte vi vår bemanning med nya roller på tidningen som vi kallar för deskredaktörer; ett rejält kliv framåt i att bli ännu mer lokala, att kunna gå ännu mer på djupet i vår journalistik och att kvalitetssäkra vårt arbete morgon som kväll. 

Jag är stolt och glad över att Västervik har en stabil dagstidning som bevakar det som händer i vår kommun på ett seriöst och guidande sätt. Våra ambitioner varje dag är att vi ska guida er läsare i en ganska snårig och snabb omvärld. Vi vill vara till nytta för er.  

 

För att ytterligare stärka relationen med er läsare har vi tagit fram det vi kallar för läsarlöften. Sex punkter som sammanfattar våra ambitioner. Dessa är: 

Vi lovar att fokusera på lokala nyheter som berör invånarna i Västerviks kommun. 

Vi lovar att granska makthavare och deras beslut.  

Vi lovar att vara snabba och ha relevanta uppföljningar på lokala nyheter och händelser. 

Vi lovar att vara balanserade och korrekta i vår rapportering. 

Vi lovar att vara källkritiska och inte sprida falska nyheter och rykten. 

Vi lovar att om vi skulle ha fel så ska vi snabbt gå ut med en rättelse.

Alla journalister på tidningen har deltagit i arbetet att ta fram dessa löften. För mig har det varit viktigt att det inte är något som dimper ner från ovan. I en värld där många helt förlitar sig på sociala medier som sin främsta nyhetskälla, vilket bidrar till att sprida rykten och falska nyheter, är det av största vikt för oss att vi följer dessa löften och att vi hela tiden strävar efter att vara till nytta för er. 

Att allt fler väljer att ta del av vårt innehåll är ett kvitto på att vi är på rätt väg.  

Under ett normalt år är jag ganska ofta ute och träffar er läsare och berättar om vår journalistik och om mediabranschen generellt. Av uppenbara skäl har dessa möten helt uteblivit det senaste året. Jag hoppas att vi snart kan mötas igen. Men fram till dess: skriv till oss, ring, berätta om något vi bör rapportera om, om något eller någon vi bör granska. Hör av er med frågor. Vi finns här. Som en djupt rotad ek, stadig i stormen. Och framtiden ser ljus ut.    


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Elin Lönn: Valbevakningen är i gång • Start för våra djupintervjuer • Extra fokus på rättvis bevakning

Profilbild