Christopher Scott har tecknat sedan han var liten. Men det var en present som fick honom att börja måla.
– Jag fick ett akrylset av min mor i julklapp för sju år sedan. Jag testade lite, såg det som ett projekt att lära mig att behärska tekniken, och tyckte att det var så kul att måla att jag fortsatte, berättar han.
Ambitionen är att det ska finnas något slags originalitet eller spänning i det han gör, inte minst när det gäller motiven.
– Eftersom jag inte är skolad blir det extra viktigt att det ska finnas något som sticker ut. Innehåller målningen en sådan ingrediens kan den ju vara intressant även om den kanske inte är tekniskt fulländad, säger han.
Det undermedvetna, drömmar och freudianska teorier – sådant inspirerar Christopher Scott.
– Typ "Twin Peaks-surrealism". Sådant diggar jag.
Själva skapandeprocessen beskriver han som organisk:
– Jag börjar någonstans och ser vart det leder.
En av flera inspirationskällor är den sengotiske 1400-talskonstnären Hieronymus Bosch (Holland).
– När jag var liten hade pappa en bok hemma om Bosch och hans konst, och den tittade jag i sådär lite i smyg. Bilderna gjorde starkt intryck på mig.
Hieronymus Bosch porträtterade ofta ondskan och helvetet, och använde då fantasifulla bilder av demoner, halvmänniskor och maskiner.
Mörkt och hotfullt – ja, visst. Men också spännande förstås.
Den uppmärksamme VT-läsaren känner nog igen Christopher Scotts namn. Han är nämligen frilansmedarbetare i Västerviks-Tidningen sedan ett halvår tillbaka, vilket betyder att hans namn dyker upp i spalterna med jämna mellanrum.
Utställningen i Galleri Cupé pågår i tre veckors tid med start den 10 juni.