– Det är mycket arbete med att hålla galleriet igång och tyvärr orkar vi inte längre. De flesta av oss som är aktiva i föreningen är i 70-årsåldern.
Det säger Gunnel Johansson, föreningens kassör som varit med sedan start.
Flytten från lokalen, som man hyrt sedan 2012, innebär dock inte slutet för föreningen.
– Vi fortsätter men drar ner på aktiviteterna, framför allt utställningsverksamheten. Framöver får vi hyra lokaler tillfälligt när vi ska ha våra möten och när vi vill arrangera utställningar. Hösten i Galleri Cupé är fullbokad så fram till årsskiftet kör vi på som vanligt.
– Det har varit roliga, om än arbetsamma, år med Galleri Cupé. Vi har ibland fått kritik för att det är amatörer som ställt ut, men det var ju själva grundtanken. Det vill säga att både amatörer och professionella skulle ges möjlighet att visa sina skapelser.
– Många amatörer har börjat sin bana hos oss, och sedan har de tagits med även på andra utställningar, ibland jurybedömda.
Gunnel Johansson understryker att föreningen också haft en viktig social funktion.
– Vi har träffats och målat/skapat tillsammans. Vi har också arrangerat kurser i lokalen, nu senast akvarellkurser.
För dem som glömt hur allt en gång började:
2009 arrangerades en jurybedömd utställning på Västerviks Museum, av Västerviks konstförening. I kölvattnet arrangerade Wanja Frykdahl "De refuserades salong". Initiativet blev så uppskattat att man helt enkelt valde att fortsätta arrangera utställningar med glada amatörer och semiproffs. Kulturnätverket Lilla Salongen bildades. Emellanåt har även etablerade konstnärer ställt ut i föreningens regi bör poängteras.
Utställarna har kommit från Hälsingland i norr såväl som från Skåne i söder.