Fantasifullt men överflödigt

Litteratur2014-05-05 16:48
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tre krögare på Big Fernand i Paris har tagit ett rejält bett i det här med hamburgare. Resultatet har det presenterat i sin bok, en bok man inte ska läsa, utan inspireras av. Hur man nu gör det utan att läsa är lite oklart. Men här är man långt från purister. Grillade burgare med olika former av ost, råvaran som har en framträdande plats i boken, presenteras. Det är rustikt, annorlunda men ändå lite torrt på något sätt. Men det är fantasifullt och sticker ut från den amerikanska tradition som vi oftast fastnat i. Såser, recept och förslag blandas med roliga tips om hur man kan skoja till sin burgare. Förslagen är många, det går verkligen att variera men det känns lite överflödigt. Om det är vår egen fantasi som ska bygga burgaren kan man undra om boken verkligen behövs? Där den verkligen fyller sin funktion är där man rekommenderar andra burgare än den med kött. Ägg, kyckling och revbensspjäll kittlar smaklökarna mer än de köttstinna skapelser som annars presenteras.

Ny bok