Visfestivalen planerar ordentlig fest i samband med sitt 40-årsjubileum
Scen, mat- och öltält kommer det att bli under Visfestivalsveckan på Fiskaretorget och Strandvägen i Västervik och målsättningen är att bara lokala företagare skall deltaga.
Foto:
När Vistestivalen i sommar firar 40-årsjubileum så skall det ske rejält och under mycket ordnade former.
Ordnade former på så sätt att det skall bli ordning i centrum på Strandvägen och Fiskaretorget i Västervik. Kritiken mot alla försäljare av ?tingel-tangel? i centrum och på vägen ut till Slottsruinen har genom åren ofta varit negativ.
? Nu blir det mat och dryck utefter hela stan och med enbart lokala företagare och restauranger, säger Bosse Andersson på Visfestivalen i Västervik AB.
Under vintern har förhandlingar skett med alla inblandade kommunala förvaltningar och tonen har från alla håll varit positiv.
? Dessutom har vi naturligtvis diskuterat med polismyndigheten och räddningstjänsten. Det här är nog första gången som alla drar åt samma håll.
Jubileumsåret är troligen det sista som Visfestivalen drivs i sin nuvarande form och som aktiebolag. 2006 kommer ansvaret att tas över av den ideella föreningen VISA, som kommer att handha driften och säkerställa Visfestivalen nu och i framtiden.
Det är alltså Visfestivalsveckan, vecka 28, det handlar om. Trafiken kommer förstås att vara avstängd.
Totalt kommer det att bli 2000 kvadratmeter inhägnat område, både tält och staket. Ambitionen är att i möjligaste mån sälja lokal tillverkad mat i alla enheter.
En scen kommer att placeras mellan Saluhallen och bodarna på Fiskaretorget. Musiken skall tillfredsställa alla åldrar och smak. Även i musikvalet vänder man sig till lokal musik, som skall fungera både dag och kväll.
Tält, tillstånd, toalett, möbler, staket, ordningsvakter, el, musik och marknadsföring ingår i priset som beräknas bli cirka 30.000 per företag för hela veckan.
All dryck säljs genom dryckes-
stationer och vinsten delas sedan lika mellan alla inblandade försäljningsställen.
? Vad vi nu närmast kommer att göra är att gå ut med en inbjudan till alla näringsidkare, säger Bosse Andersson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!