Passion för choklad
I mer än 2600 år har vi människor förgyllt tillvaron med att äta choklad enligt boken Choklad - Fakta, historia, passion. Den är skriven av två franska chokladkännare och berättar en hel del om choklad. Om kakaobönan och tillverkningen av choklad, och om olika sorters smak och kvalitet.
Här finns nog det mesta som chokladälskaren vill veta.
Det finns tre arter av kakaoträd men bara ett av dem bär ätbara kakaofrukter, som innehåller kakaobönorna. Men arten har flera sorter, och olika sorter odlas i olika länder, alla i närheten av ekvatorn. Förädling sker på nordligare breddgrader.
Hur den går till med jäsning, torkning, rensning, rostning, malning och andra delar av tillverkningsprocessen får vi veta i boken.
Detta är en lättillgänglig faktabok med en tilltalande layout och som innehåller en hel del intressant om choklad. Men bäst är att äta den.
NY BOK
Katherine Khodorowsky/Oliver de Loisy
Choklad - Fakta, historia, passion
AlfabetaAnamma
Katherine Khodorowsky/Oliver de Loisy
Choklad - Fakta, historia, passion
AlfabetaAnamma
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!