Stig Forslund och GTV-eleverna Joakim Berkvall och Erik Björkheim utgör kärntruppen bland dem som jobbar med Smalspåret. Det var för drygt tio år sedan som Gamleby Biografförening utökade sin verksamhet med ytterligare ett spår, Smalspåret.
– Det var för att kunna visa lite smalare filmer, som inte går upp på de vanliga biograferna. Jag personligen är lite trött på de här kioskvältarna. De är så lika på nåt sätt, säger Stig Forslund.
Normalt sett brukar Smalspåret visa sex filmer per termin, men i vår blir det bara fyra, eftersom GTV-eleverna vill titta på några tv-produktioner också. Men allmänheten får komma även då.
En av de filmer som visas i vår, "Katinkas kalas", har faktiskt regisserats av en gammal GTV-elev, Levan Akin.
Efter varje visning blir det eftersits med snack om filmen. Det är GTV som håller i det.
– Vi delar in oss i grupper och pratar, till exempel om vad som var vändpunkten i filmen, säger Joakim Berkvall.
Vem som vill får delta i eftersitsen.
– Det är det som är meningen, att man inte bara ska titta på filmen och gå hem, utan prata om den och vad man har upplevt, säger Forslund.
Sedan 1978 har Tjustbio funnits i aulan på Åby herrgård, men framtiden är oviss på grund av de höga kostnaderna för att gå över till digital film. Bara för att kunna visa digital film krävs investeringar på uppemot 700 000 kronor, och med nytt ljud springer kostnaden iväg till miljonen.
– Vi är på gång att lägga allt i malpåse, för det finns inte filmer. Disney har till exempel förstört alla sina 35-millimetersfilmer, säger Forslund.
Han vet att det är flera hundra biografer i landet som har lagt ner på grund av detta, och fler är på väg.
Förhoppningen är att de i alla fall kan fortsätta med Smalspåret ett tag till.
– Det är viktigt med bio på landsorten, tycker jag, säger Stig Forslund.