Inspirerande för nya vanor

"Ät dig frisk med grön mat" - går det? Svensken borde äta minst dubbelt små mycket grönsaker och frukt jämfört med i dag och den nya boken är en hjälp på vägen. Det skriver Michael Sjöström, läkare och docent i preventiv näringslära, i bokens förord.

Foto:

Kultur och Nöje2007-12-08 00:05
Och här finns mycket fakta att inhämta och många visdomsord, exempelvis lär Hippokrates ha sagt "Låt maten vara din medicin, och medicinen din mat". Du får lära dig mer om hur du ska planera din måltider, hur stress påverkar dig, betydelsen av frukt och grönt, fakta om fett och socker och betydelsen av fysisk aktivitet. Här kan du testa dina vanor och din stressnivå. Recepten är fantasifulla och bjuder på spännande smakkombinationer. Vad sägs exempelvis om morotssoppa med apelsin och curry, dillslungad potatis med rökt tofu eller cashewnötost med kummin? Författare till boken är dietisten Kåre Engström och vegetariske kocken Ola Johansson. Dillslungad potatis med rökt tofu 10 schalottenlökar, finhackade 0,5 dl olja 1 knippe färsk dill, hackad 1 kg kokt skalad potatis, i bitar 400 g rökt tofu, i bitar ströbuljong svartpeppar Fräs schalottenlök i olja. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med ströbuljong och peppar.
NY KOKBOK
Kåre Engström och Ola Johansson
Ät dig frisk med grön mat
Prisma
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!