Gott, nytt och enkelt från hela medelhavet

Smaskens.

Smaskens.

Foto:

Kultur och Nöje2007-09-18 00:25
När vi till vardags talar om medelhavsmat är det kanske i första hand de italienska och franska köken, eller möjligen de grekiska och spanska som vi har i tankarna. Men medelhavsländerna har så oändligt mycket mer att förföra oss med. På andra sidan havet - vid Nordafrikas och Mellanösterns kuster - kan man hitta så mycket spännande - så mycket gott att stoppa i munnen.
I Caroline Hofbergs erfarna sällskap får vi många goda tips. Hon har gett ut flera kokböcker och vet vad hon skriver om. Här finns mycket som vi redan smakat och är väl bekant med. Men det bjuds också på sånt som är främmande och som lockar till nya kulinariska övningar hemma i köket.
Medelhavsmaten består av mycket grönsaker och fisk. Basen är ofta enkla rätter som man av tvång tvingades laga förr. Kött var dyrt och en ko var till större nytta som mjölkboskap eller dragare. Det fanns sällan möjlighet att frossa på en blodig och saftig biff.
Boken är indelad i fem kapitel: smårätter, sallader och grönsaksrätter, pasta, pizza och bröd, huvudrätter och desserter. Recepten ledsagas av Tina Axelssons läckra bilder och Ove Lindfors smakfulla formgivning. Maten är förhållandevis lätt att laga och smakar ofta himmelskt!
NY BOK
Caroline Hofberg <BR><STRONG>Medelhavsmat <BR>till vardags och fest</STRONG> <BR>Prisma &nbsp;
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!