Gott, nytt och enkelt från hela medelhavet
Smaskens.
Foto:
I Caroline Hofbergs erfarna sällskap får vi många goda tips. Hon har gett ut flera kokböcker och vet vad hon skriver om. Här finns mycket som vi redan smakat och är väl bekant med. Men det bjuds också på sånt som är främmande och som lockar till nya kulinariska övningar hemma i köket.
Medelhavsmaten består av mycket grönsaker och fisk. Basen är ofta enkla rätter som man av tvång tvingades laga förr. Kött var dyrt och en ko var till större nytta som mjölkboskap eller dragare. Det fanns sällan möjlighet att frossa på en blodig och saftig biff.
Boken är indelad i fem kapitel: smårätter, sallader och grönsaksrätter, pasta, pizza och bröd, huvudrätter och desserter. Recepten ledsagas av Tina Axelssons läckra bilder och Ove Lindfors smakfulla formgivning. Maten är förhållandevis lätt att laga och smakar ofta himmelskt!
NY BOK
Caroline Hofberg <BR><STRONG>Medelhavsmat <BR>till vardags och fest</STRONG> <BR>Prisma
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!