En hårdrockande operasångerska

Flera kvällar i veckan raglar Marie Fagerberg Zembachs, från Västervik, runt på Göteborgsoperans scen på skyhöga klackar som den berusade Anna Bella Broström.

Läderlappen på Göteborgsoperan.Fotograf: Mats Bäcker

Läderlappen på Göteborgsoperan.Fotograf: Mats Bäcker

Foto: Photographer:Mats Bcker

Kultur och Nöje2009-03-21 00:07
Marie är en av koristerna i operakören och medverkar just nu i en uppsättning av Läderlappen på Göteborgsoperan. I kväll skulle hon även ha medverkat som solist vid konserten till Mendelssohns minne i Sankt Petri kyrka men så blir nu inte fallet (se notis intill).De som spetsat på att få höra henne sjunga i Västervik behöver dock inte misströsta. Det kommer nämligen fler tillfällen.- Bo Ingelberg och jag har pratat om att göra något tillsammans igen till sommaren, förklarar hon.Vad jobbar du med på Göteborgsoperan för närvarande?
- Vi har en mängd olika projekt på gång, bland annat medverkar operakören i Läderlappen som ges på operan just nu. Vi arbetar också med Katja Kabanova och en variant av Romeo och Julia som båda har premiär senare i vår. Vi repeterar även för Wagners Mästersångarna och en föreställning om Goya, vilka kommer att ha premiär i höst. Dessutom arbetar vi med en rad tillfälliga föreställningar.Ni arbetar ju med såväl musikaler som operetter och opera. Vilket föredrar du?
- Jag tycker nog att opera är roligast. Det är en större utmaning. Man sjunger mer med hela rösten när man sjunger opera än till exempel musikal.- Men att slänga sig mellan olika genrer som vi hela tiden gör är krävande. Man behandlar ju rösten på olika sätt beroende på vilken typ av musik det rör sig om.Berätta om Läderlappen som ni ju ger flera kvällar i veckan.
- Det är Johann Strauss den yngres verk (från 1800-talet, reds.anm) som nu har förlagts till Göteborg. Året är 1961. En rad kända Göteborgsprofiler figurerar. Texten har skrivits av manusförfattaren och journalisten Calle Norlén. En stor del av handlingen utspelar sig runt de stora varven. Det är mycket festande.- Själv spelar jag Anna Bella Broström och får ragla runt på skyhöga klackar och låtsas "aspackad" varje kväll. Det är skoj men jobbigt, säger Marie och skrattar.
Marie Fagerberg ZembachsFoto: Privat
Marie Fagerberg ZembachsFoto: Privat
Marie Fagerberg Zembachs
Ålder: 44 årBor: GöteborgFamilj: Maken Janis och sönerna Johannes, 10 år, och Jacob, 13 årIntressen: Musik, mina två katter Esther och Baileys av rasen brittiskt korthår, sommarstugan i Bohuslän och att läsa.Senast lästa bok: Flyga Drake av Khaled HosseiniLyssnar på: Allt utom dansband och country. Gillar klassiskt, liksom pop, rock och hårdrock.Kuriosa: Marie och några kollegor i operakören var med och sjöng några takter på Göteborgsbandet Mustasch´s cd Latest version of the truth som de fick en grammis för. Låten spelades mycket i radion. - Vill man höra ett högt C är det bara att lyssna, haha.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!