De showar för glada semesterfirare

Fyra kvällar i veckan vankas underhållning av det mer uppsluppna slaget i Lysingsbadets Arena. För underhållningen svarar gruppen ShowU.

Lina Ax från Hjorted startade ShowU för fyra år sedan. I lika många somrar har hon och hennes kollegor i showgruppen underhållit gästerna på Lysingsbadet.Foto: Lotta Gometz

Lina Ax från Hjorted startade ShowU för fyra år sedan. I lika många somrar har hon och hennes kollegor i showgruppen underhållit gästerna på Lysingsbadet.Foto: Lotta Gometz

Foto:

Kultur och Nöje2012-07-23 00:00

Bakom den hittar vi Hjortedstjejen Lina Ax och hennes kollega Johanna Carlman som för fyra år sedan, efter några års hankande som frilansartister, bestämde sig för att starta en egen showgrupp.

- Det var tur att vi inte visste riktigt vad vi gav oss in på, det vill säga att det skulle bli så tufft, för då hade vi nog inte vågat, säger Lina.

Hon har just återvänt till Västervik efter några dagar till sjöss på Viking Lines Östersjöfärja Cinderella.

- I sommar är vi sex stycken artister i gruppen. Tre av oss uppträder på färjan och tre ger shower i Västervik.

Det är fjärde året i rad som ShowU underhåller på Lysingsbadet.

- Det är hur roligt som helst. Vi blir glada varje år vi får komma tillbaka. Det första året hade vi våra föreställningar i ett tält men nu kör vi allt i Arenan, vilket är betydligt enklare.

- Här i Västervik finns den bästa publiken!, utbrister Lina.

På vilket sätt ?
- För det första är det så många som kommer hit. Vi har nära nog fullsatt varje kväll. Gästerna är taggade och det är bra stämning. Dessutom vågar de bjuda på sig själva och det är väldigt tacksamt.

- En viktig ingrediens i våra föreställningar är just att involvera publiken på olika sätt. Bland annat genom sång- och danstävlingar och dylikt.

Berätta om showerna?
- Vi ger fyra olika shower, onsdag till och med lördag, med skiftande teman. Det är Abba, Schlager, Svensktoppar och folkparksfavoriter samt rock. Dessutom har vi barnaktiviteter med minidisco på lördagar.

Den sista föreställningen för sommaren ges den 18 augusti. Men redan lördagen innan (den 11 augusti) sätter gruppen upp en specialshow som avrundar säsongen.

Då är samtliga sex showartister samlade för att bjuda på en hejdundrande avskedskaramell.

Ingela Reinholdsson,  Emmy Nilsdotter (mitten) och Mikael Lundgren övar inför kvällens föreställning. Foto: Lotta Gometz
Ingela Reinholdsson, Emmy Nilsdotter (mitten) och Mikael Lundgren övar inför kvällens föreställning. Foto: Lotta Gometz
Lina Ax

Ålder: 30 år

Yrke: Showartist

Bor: Jönköping och Hjorted

Intressen: Djur och natur. Har två hästar, två katter och en hund.

Kuriosa: Har bott på Mallorca, i Turkiet, på Cypern och Gran Canaria då hon jobbat som showartist för olika resebolag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!