Mat och mingel på Mejeriet

Det blev en mustig avslutning på världsveckan i Västervik på fredagskvällen. Mat i mängder, dans och trevligt mingel för alla åldrar.

Kryddstark eritreansk mat hade lagats av Karima Beshir, Myrem Salin, Shambe Habtu och Legesa Kahasay.

Kryddstark eritreansk mat hade lagats av Karima Beshir, Myrem Salin, Shambe Habtu och Legesa Kahasay.

Foto: Anders Steiner

Kryddstarkt2014-04-11 22:27

Tidigare i veckan har det varit samisk kultur med Ann-Helen Laestadius och underhållning med sånggruppen Tetra. Finalen på fredagskvällen samlade massor med besökare som bland annat kommit för att provsmaka och njuta av all den goda mat som lagats av folk boende i Västerviks kommun och som representerar en rad olika kulturer.

Det återspeglas givetvis i smakerna. Där fanns till exempel LegesaKahasay med sin eritreanska familj, boende i Ankarsrum. Hon berättade att det för tillfället finns två familjer från Eritrea boende i kommunen. Hon hade lagat kryddstarka grytor med dels kyckling och dels nötkött, zigni respektive derho, som äts tillsammans med det klassiska bruna brödet hibasha.

– Vi trivs bra i Sverige och är glada över att vara här, berättade hennes man ShambeHabtu.

Mat serverades från många olika delar av världen, indisk, thailändsk, afghanistansk för att ta några exempel.

Men världsveckan står också för underhållning. Nathea, elva år, boende i Storebro med sin familj, är Sveriges yngsta magdansös. Hon älskar dans och hennes högsta önskan är att få resa jorden runt och arbeta med orientalisk dans. Och lite senare uppträdde den i Västervik välkända hip hop-gruppen Medina.

Oscar Karlsson, Nasrin Aziola och Jafar Ali har under veckan jobbat stenhårt för att marknadsföra världsveckan, som arrangerades av Mejeriet ung och Sensus med hjälp av Rädda Barnen och Kumulus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!