Bara tre sekunder

Vad händer där inne på Sveriges mest hårdbevakade fängelse på de tre sekunder som gett upphov till bokens titel? Den tid det tar för prickskyttens kula att träffa målet. Mycket kan jag lova.

26 maj 2009 00:06
Parhästarna Anders Roslund och Börge Hellström har gjort det igen. Den här gången en intensivt spännande historia om knarkets väg in i fängelserna, om polisens hemliga infiltration som riskerar att sätta rättssystemet ur spel.

 

 

I centrum står den tidigare straffade Piet Hoffman, som lever ett dubbelliv med den polska knarkmaffian och ett som polisens infiltratör. Hans uppdrag är att ta över knarkhandeln på fängelset och samtidigt avslöja maffian. På så sätt blir han livsfarlig för bägge sidor det ögonblick han avslöjas. Han vet också att det tar exakt tre sekunder för honom att dö.Han kan bara lita på sig själv.

 

 

Roslund & Hellström sticker ut i den svenska kriminallitteraturen med böcker som träffar direkt.

 

Detaljkunskapen är imponerande. Till exempel rätt konsistens på gummimassan som inkapslar det amfetamin som "mulorna" från Polen sväljer och sedan spyr upp i en lägenhet i Stockholm. Sådan kunskap kan bara hämtas innanför murarna.

 

 

Tre sekunder är den femte romanen med den smått koleriske kriminalkommissarien Ewert Grens. Missa inte Odjuret, Box 21, Edward Finnegans upprättelse och Flickan under gatan. Böcker som inte bara vill underhålla utan också skildrar vårt eget samhälle och en verklighet som är okänd för de allra flesta.

 

Ny bok
anders.jacobsson@vt.se 0490-666 26
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jacobsson