Starka artister till Songs & Stories

Nu är det klart vilka artister som kommer till Songs & Stories i Båtsmansgränd i sommar. Nya dragplåster är Robin Bengtsson, Matte & Ingemar från The Boppers och Kicki Danielsson.

6 juli 2019 15:00

Formatet med musik och berättelser tilltalade både artister och publik och gänget från Västervik Live kör nu igen. Det startar med Kajsa Grytt den 10 juli och nästföljande onsdagar kommer, i tur och ordning, Robin Bengtsson, Matte & Ingemar från The Boppers, Kicki Danielsson, Meja & Conny Bloom. Det hela avslutas med Doug Seegers den 14 augusti.

– Vi har ett jämnstarkt program i år med en bra blandning av artister, säger Håkan Waxegård, som kläckte idén om Songs & Stories förra sommaren.

– Det är ju inget nytt egentligen, det är ju ofta så det ser ut på konserter med musik och mellansnack. Skillnaden här är att vi ger mer utrymme till historierna och då tror jag man får en mer lyssnande publik, en som inte bara hör musiken, utan även lyssnar på texterna, säger han.

Varje kväll ska även ha en berättare och en artist med lokal eller regional anknytning. Här är inte allt klart ännu, förutom vid det första tillfället då Magnus Sjögren kommer att spela. Thomas "Mögel" Karlsson, som även är med och arrangerar, kommer också spela en av kvällarna.

Förra sommaren åkte Håkan Waxegård på att vara berättare alla kvällar, något som ingen klagade på eftersom han har en uppsjö med historier - inte minst från sina år med Hultsfredsfestivalen.

– Men i år tänkte jag nöja mig med en kväll. Vi har flera på gång. Just nu håller vi på att jaga Karin Magnusson, hon är en favorit och hon är ju från Västervik!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa