Så firar de när "Parken" fyller 70 år

“Vi måste så klart se framåt och vi gör allt vi kan för att parken ska leva kvar”, säger Lotta Lindhe, vice ordförande i Gamleby folkpark.

8 juni 2019 08:00

I år firar Gamleby folkpark 70 år och styrelsen har planerat för ett utökat program med en extra dans, barnevenemang och bilträffar utöver de fem ordinarie danskvällarna.

– Vi har även bestämda dagar för våra loppisar, säger Sanne Swahn, ordförande sedan sex år tillbaka.

Att driva folkpark kräver en engagerad styrelse, och det tycker både Sanne Swahn och vice ordförande Lotta Lindhe att de har.

– Men det är mycket som ska planeras och ordnas inför varje säsong. Den största utmaningen är att få ekonomin att gå ihop, säger Sanne Swahn.

Det kostar pengar med tillstånd och artisterna ska ha sitt gage.

– Och det gäller att folk hittar hit. På danskvällarna med dansband brukar vi ha mellan 180 och 450 gäster. Men vi önskar att det kunde komma fler till barnevenemangen.

I år har föreningen införskaffat en ny potatismosmaskin. Styrelsen strävar efter att både artister och besökare ska få en härlig upplevelse. I det ingår att bli mätt och belåten.

– Nu kommer det att bli enklare att servera potatismos och korv. Det är mat som är ett måste här i parken, riktig nostalgi.

Lotta Lindhe berättar att Gamleby Folkpark fick pris som årets finaste folkpark 1973.

– Det lever vi på fortfarande, men vi måste såklart se framåt och vi gör allt vi kan för att parken ska leva kvar. Och precis som många andra parker är det dansbanden som lockar bäst nu för tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!