Pärlande pappa till Västervik

Pappas Pärlor kommer till Västerviks street art-festival i slutet av augusti. "Det ska bli kul att komma och leka i en ny stad", säger den pärlande pappan.

10 juni 2019 11:30

Johan Karlgren är precis på väg att ta ett dopp med familjen i Motala när vi når honom över telefonen. Det är fredag kväll och han har kommit hem från en vecka i Barcelona.

– Just nu gör jag gatukonst i några Europeiska städer. Det ska även bli en soloutställning i Shanghai.

Mycket har hänt sedan starten då Johan Karlgren satt hemma och pärlade med sin dotter.

– Det var när jag startade Instagramkontot för ungefär fem år sedan som det blev en kickstart.

Många av motiven, eller installationerna, som konstnären skapar placerar han ut i en miljö. I Barcelona, till exempel, har en dricksvattenfontän fått en kissande ängel. Och alldeles färskt från en rondell i Motala: en vallmoblomma omgärdad av ett staket som vaktas av en figur med k-pist. Det är dock inte länge som figurerna lämnas i fred.

– Ja, så är det. De försvinner. Men jag tänker att när jag fotat och gått därifrån är de inte mina längre.

Vad är din drivkraft?

– Det är glädjen. Jag går efter min magkänsla och tycker att det är roligt. Sedan är det väldigt avkopplande att pärla.

Albin Wiberg, projektledare för BANK! Västervik street art-festival, säger att Johan Karlgren kommer att finnas på Fiskaretorget under lördagen på festivalveckan. Där pärlar han och i samband med det blir det en workshop.

Fotnot: Att pärla är när man med plastpärlor lägger mönster på en platta med piggar. Pärlorna värms med ett strykjärn så att de smälter en aning och fogas samman.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Westring