Martin Laps tillbaka med ny musik

Soulpop med singer- songwriterinslag när Västerviksbördige Martin Laps släpper skivan ”Late Entrance” den 5 oktober.

25 september 2018 15:00

– Det här är egentligen min debutskiva. Jag har släppt en skiva tidigare, men det var soundtracket till min andra bok, det här är egentligen den första med min egen musik och en sammanfattning av vad jag gjort i musikväg sedan dess, säger han.

Martin Laps bor numera utanför Simrishamn i Skåne och arbetar som musiklärare. Dessutom gör han musik och skriver böcker. De senaste åren har fokuset mest legat på musiken, eftersom han arbetat på den här skivan.

– Det är 12 låtar och den första singeln kom 2016. Sedan släppte jag en andra under 2017.

Mellan jobb och familj finns förstås inte hur mycket tid som helst kvar, men tack vare att Martin har en egen studio lyckas han göra plats för musiken.

– Jag gör det lite när jag hinner. Ibland kan det bli hela dagar och ibland kan jag rusa in och lägga en stämma på en halvtimme. Jag vill gärna kunna vara kreativ i ögonblicket och det är skönt att kunna göra det när känslan kommer.

På det här albumet är det Martin själv som sjunger och spelar allting.

– Det kanske är ett utslag av mitt kontrollbehov. Men det är så otroligt roligt att få göra det själv och känna att jag har grepp om allt. Däremot mixar jag inte själv, det är Jonas Hofvander som har mixat och mastrat alla låtar utom en, som Vide Geiger har mixat.

På den förra skivan, soundtracket till boken ”Skymningssång för de mörka rådarna”, hade Martin gästartister, till exempel Janne Schaffer, med på skivan. Men den här gången är det alltså bara Martin.

– Utom på en låt. Under den sista låten, ”Stargazing boy” sjunger min son Aron en liten snutt. Den handlar om mina tankar och funderingar om världen och jag fråga Aron om han ville vara med och sjunga och det ville han!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter