Varje tisdagskväll träffas deltagarna i stickkaféet för att handarbeta tillsammans och när de i våras fick frågan om att vara med på gatukonstfestivalen var det ett solklart ja.

– Vi blev jättetaggade, säger Carita Karlsson.

Gruppen har just nu 15 medlemmar och nästan alla kommer att bidra med konstverk till festivalen.

Artikelbild

| Gruppen Stickcafé Västervik träffas en gång i veckan för att handarbeta tillsammans och nu deltar de i BANK! Västerviks street art-festival.

– Vi stickar och virkar olika saker som vi ska sätta upp, säger Ingela Palm, som är ledare för gruppen, som drivs som en studiecirkel genom Sensus.

– Det kommer vara allt från stort till smått, säger Jenni Hultberg, vars egen specialitet är att virka pyttesmå figurer, som får egna rum och landskap med hjälp av Agnes Hultberg.

Konsten kommer sättas upp på måndagen och på lördagen kommer stickkaféet ha en workshop på torget, där alla som är nyfikna kan få tips och hjälp och prova på olika handarbeten.

– Alla är välkomna, det är för alla åldrar, precis som vi är här i stickkaféet, säger Jenni Hultberg.

Artikelbild

| Idéerna har varit många och det som ska prydas är varierat, därför varierar också prydnanderna.

Att smycka offentliga miljöer med stickningar, så kallad stickgrafitti, (det kan också kallas yarn bombing, guerilla knitting eller urban knitting) började sprida sig som en rörelse för nästan 15 år sedan och på olika ställen pryddes lyktstolpar, brandposter och träd med olika former av stickade och virkade alster.

Men det har ingen i Stickcafé Västervik gjort tidigare, berättar de, men nu kommer området från Fiskaretorget till Slottsholmen utsmyckas med gruppens stickade och virkade konstverk.