Hjälp oss att utse Årets Västervikare

Nu är det dags att ta fram kandidater till Västerviks största utmärkelse. Vem eller vilka tycker du utmärkt sig särskilt under året? Vem förtjänar att bli Årets Västervikare? Hör av dig!

Västervik 3 september 2021 12:10
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det dags! Vi ska ta fram kandidaterna till Årets Västervikare. Västerviks-Tidningen ska ta fram en av dessa kandidater, och självklart vill vi be er läsare om hjälp. Vem, eller vilka, ska vi nominera? Skriv ditt förslag direkt till mig på christoffer.nielsen@vt.se

Förra året genomförde vi en specialversion av Årets Västervikare. Vi hade ingen tävling, och inget röstningsmoment. Vi utsåg all vårdpersonal inom kommunen och regionen till vinnare av priset. Men i år kör vi alltså som vanligt. 

För oss på VT är det en stor ära att få arrangera och dela ut detta storslagna pris. Några av mina häftigaste minnen som ledare för vår organisation är kopplat just till Årets Västervikare. Prisutdelningen på Tjustgalan 2016 då Västerviks A-lag i hockey vann är väl den mest högljudda utdelningen jag deltagit i. Folk skrek och hurrade så högt att det tjöt i mina öron efteråt. Och samma sak när ”korvgubben” Hans Åke Harrysson vann 2017. Han blev så otroligt rörd av alla applåder, och det var svårt för mig att hålla tårarna tillbaka där uppe på scenen. Ett annat starkt minne är när vi överraskade ”Vuxna på Stan” när de fick utmärkelsen, genom att smyga in på Ellen Key-skolan och leta rätt på dem där inne. 

Jag minns Steve Johanssons tal 2015. Kanske det bästa talet av en vinnare till priset någonsin. ”Man blir inte rik av att jobba med ungdomar i Västerviks kommun, men man fylls av kärlek varje dag”. Fint, och tänkvärt. 

Andra starka minnen för mig är när jag får ringa runt till alla som blivit nominerade och berätta nyheten för dem. Deras förvåning, deras glädje, sätter sig djupt i mitt hjärta varje gång. 

 

Så, vem eller vilka ska vinna i år? Vem eller vilka tycker du har ett särskilt brinnande engagemang för vår stad och kommun? Vem eller vilka har särskilt utmärkt sig genom året? Vem eller vilka står för de fina värden vi vill förknippa med Västervik? Hör av dig med förslag! 

Totalt ska fyra individer, eller grupper, tas fram som kandidater till den prestigefyllda utmärkelsen. Utöver VT är det Citysamverkan, Föreningar i Tjust och Västerviks Företagsgrupp/Företagarna som tar fram kandidater. Dessa kommer att presenteras tidningen i slutet av september. I mitten på oktober kommer vinnaren utses via en omröstning på vår sajt, vt.se. 


Ämnen du kan följa