Äntligen premiär för nya digitala plattformar

Nu lanserar vi våra nya sajter och appar. Äntligen! Plattformarna är skapta med användaren i fokus på riktigt.

Journalistik 23 april 2020 11:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har vi äntligen kört ut våra nya sajter; helt nya plattformar som vår publik verkligen förtjänar. Trots att tidningsbranschen har sina utmaningar blir journalistiken mer läst än någonsin. Det är något som blivit särskilt tydligt i coronakrisen som vi befinner oss i. Vår digitala trafik har ökat med närmare 80 procent sedan corona kom till vår del av världen. Att det just är coronabevakningen som står för ökningen är inget konstigt. Alltid när det smäller till vänder man sig till de lokala nyhetsförmedlarna för information. 
Vi hurrar så klart inte för corona. Vi konstaterar bara att vårt jobb är viktigt eftersom det är till oss många vänder sig för den senaste informationen i händelse av kris. 
Våra nya digitala plattformar kommer ta vår journalistik in i framtiden. Användaren kan själv välja ämnen och storys att följa genom sajtens verktyg, och vi kommer fortsätta skapa journalistik som vi vet att ni vill ha. Jag är stolt och glad över att jobba i ett bolag som så tydligt har användaren i fokus. Under arbetet med att ta fram sajterna har vår koncern samlat in mängder av data och åsikter från er användare och sedan utformat alltsammans efter det. Det är nu enklare än någonsin att logga in och skapa konto. Och ni som redan är prenumeranter av papperstidningen har tillgång till allt digitalt material när ni har skapat ett konto. Många tusentals läsare har redan skapat konto och fler tillkommer dagligen. Tack för ert förtroende!   


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Christoffer Nielsen: Vi låser upp sajten för nya läsare under valet • Registrera dig och läs sajten gratis i två månader

Profilbild

Elin Lönn: Valbevakningen är i gång • Start för våra djupintervjuer • Extra fokus på rättvis bevakning

Profilbild