Snart dags att utse Årets Västervikare

Snart dags att hylla en eller flera personer som gör fantastiska saker för vår stad och kommun!
Snart dags att hylla en eller flera personer som gör fantastiska saker för vår stad och kommun!

Nu är det snart dags att utse Årets Västervikare, kommunens folkligaste utmärkelse! Ge oss tips på vem eller vilka vi ska nominera.

Krönika 19 september 2022 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utmärkelsen Årets Västervikare är tveklöst kommunens mest folkliga pris. Varje år röstar tusentals kommuninvånare på vem eller vilka som ska få utmärkelsen. Förra året kom det in över 7000 röster. Då var det föreningen HjärtLung som fick glänsa med den hedersvärda utnämningen. De var nominerade tillsammans med Jerry Engström på Campus, Maria Björkman på Byfiket i Gamleby samt bokhandlarparet Malin och Fredrik Wall.   

Årets dessförinnan stod vi mitt i en omfattande pandemi och vi bestämde oss för att hylla sjukvårdspersonal över hela kommunen istället för att utse en specifik person eller grupp. Hela vår sajt och papperstidning fylldes med bilder och reportage på våra vårdhjältar. Det var mäktigt!     

Och nu är det dags att återigen dra igång denna omröstning. Något som vi gör med stolthet. Och kanske är den här typen av firanden särskilt viktigt i mörka tider som nu; krig i vårt närområde och ekonomisk kris. Det finns alltid människor att hylla, det finns alltid ljus i mörkret och det kommer alltid bättre tider. Det är lätt att glömma ibland, kanske särskilt under ett valår då debattörer tävlar i att lyfta fram allt som är eländigt.   

Så. Låt oss gå samman nu, och lyfta fram våra positiva krafter där ute. Bara att bli nominerad är ju en stor och fin sak som ger massor med uppmärksamhet! För om det är något jag är fullkomligt övertygad om så är det att vi inte kommer ha ont om kandidater. Varje år strömmar det in förslag på människor som gör fantastiska saker. Och trots att alla så klart inte kan vinna utmärkelsen så brukar många av förslagen leda till olika reportage och personporträtt.  

Precis som tidigare gör vi detta tillsammans med Citysamverkan, Västerviks företagargrupp och Föreningar i Tjust. Varje part tar fram en kandidat. Vi på Västerviks-Tidningen vill precis som tidigare att ni läsare ska få vara med och bestämma vilken kandidat VT tar fram. Mejla oss gärna förslag på vem eller vilka vi ska nominera på tipsa@vt.se eller direkt till mig på christoffer.nielsen@vt.se

Kandidaterna kommer presenteras i början av oktober och därefter drar röstningen igång på vår sajt. Röstningen kommer ligga öppen för alla. I slutet av oktober kommer röstningen avslutas och då vet vi vem eller vilka som får den prestigefyllda utmärkelsen. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa