Nu öppnar vi våra kommentarsfält igen

Vad tycker du om vindkraftsutbyggnaden i Västervik? Kommunens grävarbete i Gamleby, tummen upp eller tummen ner? Hur är det med VIK:s form den här säsongen? Gör din röst hörd på vår sajt!

VT öppnar kommentarsfältet så att du kan göra din röst hörd direkt på sajten.

VT öppnar kommentarsfältet så att du kan göra din röst hörd direkt på sajten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Krönika2021-09-27 08:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi vet att du som tar del av våra nyheter har en massa åsikter om dem. Ni blir berörda, glada eller arga och upprörda. En liten del av artiklarna har ni hittills haft möjlighet att kommentera när vi delar dem på Facebook och Instagram. Allt för ofta när jag läser kommentarerna i sociala medier under våra artiklar så blir jag frustrerad, eftersom alla kan kommentera där, även de som inte har läst artikeln eftersom bara de som är prenumeranter hos oss kan läsa. Debatten och diskussionen blir lidande när felaktiga slutsatser dras av en rubrik. 

Därför återinför vi nu kommentarer på våra artiklar på vt.se. Vi vill med detta uppmuntra er läsare att engagera er i det som händer i vårt område. Det går också att i kommentarsfältet ställa frågor direkt till reportern eller till oss. Vi hoppas på en debatt som kan ge flera nyanser till en händelse, fler infallsvinklar och tankar som kanske även kan leda till journalistiska uppföljningar för redaktionen.

I dag möts du av pratbubblor på vt.se. Siffran efter pratbubblan visar hur många kommentarer en artikel har. För att vara med och diskutera så behöver du logga in med ditt bank-id. Efter att du loggat in med bank-id går det utmärkt att kommentera under ett fiktivt namn, ett så kallat alias. 

Så vad tycker du egentligen om VIK:s form så här i början av säsongen? Eller vad sägs om att restriktionerna släpps den 29 september? Häng med och gör din röst hörd! 

Vi inför samtidigt emojisar på våra artiklar, för att du precis som i sociala medier, med ett enkelt knapptryck kan visa hur du reagerar på artikelns innehåll. Tummen upp, tummen ner, hjärta, glad gubbe, ledsen gubbe eller arg gubbe. Du hittar emojisarna sist i artikeln, bredvid kommentarsfältet.

För att vi ska kunna garantera att våra kommentarsfält hålls fritt från kränkningar och påhopp så använder vi oss av Ifrågasätt.se, ett företag som modererar kommentarerna utifrån vår publicistiska hållning. Kommentarer modereras dygnet runt. 

I början av året låste vi upp vårt åsiktsmaterial på insändar- och debattsidan, att vi nu inför emojis och kommentarer ser vi som ytterligare ett steg att bidra till modererade debatter och diskussioner. Detta för att vi tror på att ju fler som deltar i debatten, desto mer välgörande är det för demokratin.