Vi behöver fler badplatser i centrum!

Jobbar man i stan och känner sig sugen på ett lunchbad så gäller det att vara ute tidigt. En solig och varm dag kan det vara fullt vid Myntbryggan klockan 12.

Skribenten önskar att kommunen tar fram planer på fler centrumnära badplatser.

Skribenten önskar att kommunen tar fram planer på fler centrumnära badplatser.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2024-08-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi var många som hoppades på ett citybad vid varmbadhuset. Tyvärr skrotade kommunen de planerna då platsen inte kändes säker. Sen byggde man Myntbryggan och det blev verkligen jättebra! Och det har verkligen visat sig att vi är många som vill kunna bada i centrum. 

Myntbryggan har blivit en populär badplats, inte bara för oss som bor och arbetar i stan. Och om man går dit en solig och varm dag för att ta sig ett dopp på lunchen så kan man få vända om lika varm som man kom dit om man inte vill trängas med massa ungdomar som gjort Myntbryggan till sin favoritbadplats. 

Det här visar att Västervik behöver fler centrumnära badplatser dit man kan promenera från kontoret. I februari 2022 skrev VT att kommunen inte lagt ner planerna på ett centralt bad, men att man inte hade några konkreta planer. Jag hoppas verkligen att det snart kan bli verklighet av de planerna! 

Badankan