Stöket i Västralund är ofredande, inte pojkstreck

En boende i Västralund vill att pojkarna som sparkar på hans dörr ska sluta med det.

En boende i Västralund vill att pojkarna som sparkar på hans dörr ska sluta med det.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Västervik2024-05-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De senaste dagarna har det i Västralund förekommit vad vanliga människor kallar för pojkstreck, men som i brottsbalken kallas för hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse. Barn som sparkar på dörrar och forcerar grindar har blivit ett problem för boende i Västralund.

Det är tre killar som forcerar stängda grindar och som sparkar på dörrar för att sedan sticka därifrån. Fråga era ynglingar vad de sysslar med på väg hem från skolan. Jag har polisanmält detta två gånger i höstas och har igår blivit drabbad igen. I anmälan har jag sagt att jag vill att detta ska leda till åtal då det kommer bli skadeståndsanspråk då dörren är söndersparkad. 

Övervakningskameror monterades på fastigheten i höstas, så från tilltaget igår finns en bra film som nu delats till polisen. Även mina grannar har observerat händelsen så bra signalement finns på en av dessa pojkar. Det finns även ett tydligt fotavtryck på dörren som även det numer är registrerat och analyserat.

Så till er föräldrar: Kolla vad era barn sysslar med på väg hem från skolan vid tretiden på eftermiddagen, för detta faller under brottsbalken. Tro mig, det är bara en tidsfråga innan de blir tagna på bar gärning. Då blir det polisen som kommer få överlämna detta till socialen som kommer utreda detta då det är barn som inte är straffmyndiga ännu. Låt det här sluta, här och nu, så slipper era barn hamna i en utredning.