Onödig resa för rabarber

Insändarskribenten kommenterar import av rabarberkräm. Foto: Dan Hanson/Scanpix

Insändarskribenten kommenterar import av rabarberkräm. Foto: Dan Hanson/Scanpix

Foto: DAN HANSSON / SvD / SCANPIX

Västervik2008-06-16 00:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jag vet inte om det jag nu tänker berätta är någon stor grej men det retar mig. Hur tänker de som bestämmer egentligen? Det kan man fråga sig. Jag jobbar på Hagnäsgården i Gamleby. För några dagar sedan fick våra gamla rabarberkräm till kvällsmat. Utanför Hagnäsgården växer mängder av rabarber. Men dessa får inte kökspersonalen använda. Nej, de får köpta rabarber. De som användes denna gången var plockade i Polen sedan skickade till Haparanda där de förpackats, sedan till oss. Låter det klokt?Av vilken anledning får vi inte använda de rabarberna som växer i vår "trädgård"? Jag skulle gärna vilja veta detta. Sverige ska ju vara så miljövänligt som möjligt. Men det här är ju allt annat än miljövänligt. Hur många mil har dessa rabarber rest?