Vem har sagt att Sverige gör det bästa?

Blir så trött på alla höjningar av bensin och diesel, vi här ute på landsbygden är verkligen beroende av bilen. Vi har ingen tunnelbana som går i alla väderstreck varje timme!

Skribenten poängterar hur beroende landsbygdsborna är av bilen och att svenska miljösatsningar inte gör så stor skillnad globalt.

Skribenten poängterar hur beroende landsbygdsborna är av bilen och att svenska miljösatsningar inte gör så stor skillnad globalt.

Foto: Stian Lysberg Solum

Insändare2021-10-07 05:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag förstår att miljön är på väg åt fanders men om lilla Sverige går först i allt och stänger ner allt som är miljöskadligt, så är det som att tro att allt förändras i ett kick. Om inte resten av världen håller samma takt förändrar det vi gör inte ett dugg! 

Vi måste inte slå oss för bröstet jämt och tro att vi gör det bästa. Vem ska köpa in alla elbilar så det finns åt alla? Priset är inte för den vanliga arbetaren eller pensionären. Alla laddstolpar som inte finns när ska det byggas ifatt? 

Så länge det finns länder som knappt har mat på bordet och befinner sig 30-40 år efter oss, så tror jag att vad lilla Sverige gör här hemma spelar mindre roll, vi är långt framme om vi jämför.

Hur ska elen räcka? Vi har ju dieselverket i Karlshamn. 120 kubik olja, bara att starta upp skiten. Vilket miljötänk!

Sverige har målat in sig i ett hörn som vi i södra Sverige får betala med högre elavgift när vindkraften inte levererar lika mycket som kärnkraften och den är på avveckling. Det går heller inte skicka ned el från norr då nätet inte är utbyggt. Tråkigt att det inte fanns med på agendan med viktiga beslut.