Vart tog folkfesten runt Visfestivalen vägen?

Vi har gått och njutit av Visfestivalens underbara musik mer eller mindre regelbundet sedan början av 1990-talet. Ett stort tack till alla de som har gjort detta möjligt! Arrangörerna som fixar artisterna, de som bidrar frivilligt med arbete och så vidare.

Aktiviteter, försäljningsstånd och jippon runtomkring är vad insändarskribenten förknippar med Visfestivalen. Men på senare år har dessa kringarrangemang blivit allt färre.

Aktiviteter, försäljningsstånd och jippon runtomkring är vad insändarskribenten förknippar med Visfestivalen. Men på senare år har dessa kringarrangemang blivit allt färre.

Foto: Privat

Insändare2023-05-06 06:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visfestivalen har varit synonymt med Västervik och det är det kanske fortfarande. Vänner från andra delar av vårt avlånga land kommer nästan varje år för att njuta av musiken i slottruinen med oss. Streamingtjänsten har också bidragit till att man nu kan sitta hemma och ta del av musiken en kväll. Helt suveränt!

En sak som vi undrar är var allt det trevliga runt Visfestivalen tog vägen?  När barnen var små gick vi och många andra ner till hamnområdet och hade en trevlig stund med aktiviteter. Brända mandlar var bara ett måste, en godisrem kanske också slank ner vid något tillfälle.

Förra året kom yngsta dottern hem och berättade att det inte fanns något av detta på stan, och tyvärr, när vi vandrade ner till ruinen, var det enda vi stötte på ett av våra riksdagspartier som stod där på Strandvägen i en monter. Inget fel på det, men kanske inte det man förknippar med en festival.

Frågade vid ett tillfälle en av våra folkvalda i kommunen om varför alla aktiviteter runt Visfestivalen har försvunnit. Tyvärr så hade han inget svar. Kanske kan jag nu få ett svar via denna insändare. Kanske finns det något beslut i denna sak eller är det så att dessa arrangemang runt festivalen bara har tynat bort på grund av dåligt intresse?

Men visst vore det trevligt med lite fart runt Visfestivalen igen på dagarna och eftermiddagarna? Jag menar naturligtvis inte att det ska drabba nattsömnen för de boende i området.