Varför fick vi inte behålla S:t Nikolai kapell?

Skribenterna undrar varför kapellet i Piperskärr var tvunget att upphöra, med tanke på befolkningsutvecklingen i området.

Skribenterna undrar varför kapellet i Piperskärr var tvunget att upphöra, med tanke på befolkningsutvecklingen i området.

Foto: Anna Persdotter

Insändare2024-03-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 25 februari var vi på avsakralisering av S:t Nikolai kapell. Något så sorgligt för oss som bor på Gränsö och Norrlandet. Där har vi varit på gudstjänster, julottor, barndop med mera. Där har även funnits förskola, kyrkans barnverksamhet och många andra aktiviteter.

Vi har många frågor som vi och fler med oss vill ha besvarade:

Hur tänker man när man vill sälja ett så vackert kapell? Läste i tidningen att man skulle satsa på Gläntan istället. Vad kostar det? Ryktet går att man redan sitter och ritar på detta. Är det sant? 

Ryktet går också att man vill bygga till kyrkan eller kapell i Figeholm. Ska pengarna gå dit? Vet att det varit insändare tidigare men aldrig sett något svar, inte ens i kyrkans egen tidning Andakt.

Vi tror att man behöver dessa små kapell idag med all oro i världen och som ligger där människorna finns. Ute på Gränsö och Norrlandet ökar befolkningen. Inne i stan finns två kyrkor, Andreaskapellet och Johannesgården, så varför får inte vi behålla S:t Nikolai?