Var håller Västerviks p-vakter hus?

Insändarskribenten är trött på felparkeringarna i Västervik och tycker att parkeringsvakterna borde ta en extra runda till Fabriksgatan.

En syn som som insändarskribenten efterfrågar. Hon menar att några rundor till Fabriksgatan i Västervik vore en bra idé för parkeringsvakterna.

En syn som som insändarskribenten efterfrågar. Hon menar att några rundor till Fabriksgatan i Västervik vore en bra idé för parkeringsvakterna.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare2022-10-08 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är jag otroligt trött på alla felparkerade bilar på Fabriksgatan. I Västervik finns det en så kallad parkeringzon, det vill säga inom denna zon är det endast tillåtet att parkera på särskilt uppmärkta platser. 

Denna parkeringszon slutar, av någon oförståelig anledning, i hörnet av Viborgsgatan/Fabriksgatan. Fast så oförståeligt är det nog inte, för Fabriksgatan behövs för parkering till de som har sin arbetsplats eller är besökare till kommunhuset lite längre upp på gatan. Varje vardag mellan kl 08.00 och 17.00 möts man av denna syn, en bil som har parkerat, förvisso efter ett övergångställe, vilket är fullt tillåtet –men det finns ytterligare en parkeringsregel och den säger att man inte får parkera närmare än 10 meter från en gatukorsning. 

Ska man ta sig ut från Viborgsgatan finns det överhuvudtaget ingen möjlighet att se om det kommer bilar uppifrån med mer än att man hamnar mitt i vägbanan. Har påtalat detta för ansvariga på kommunen, men ingen verkar bry sig. Så var håller våra parkeringsvakter hus? Det är inte så lång promenad från Storgatan till Fabriksgatan – rakt över Stadsparken så är ni framme. Ett gratistips om ni vill ha lite ”klirr i kassan” – ta en eller två vändor varje vardag, det kan bli lönsamt!