Valresultatet måste respekteras utan någon prestige

Läste på nyhetsplats i förra veckan Socialdemokraternas mantran om människors lika värde, om sammanhållning, utan att egentligen bry sig på riktigt.

Insändare2022-10-31 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det liknar lite av ett hyckleri som jag ser det.  Att prata illa om andra partier som det gick bättre för är en mycket ful sida som Socialdemokraterna tar till nu och då och det är även ett omoget beteende som också hände på riksnivå innan valet var klart. Det förlorar man på och det slår ju bara tillbaka på det egna partiet...

Får man inte dom flesta rösterna i ett val, ja då måste ju partiet sätta sig ner och tänka självkritiskt över varför det blev såhär. Vi lever ju än så länge i ett demokratiskt land. Man bör respektera alla väljare som har lagt sina röster.

Heder åt till exempel Liberalerna som verkligen har rätt inställning och respekterar valresultatet utan någon prestige, så som brukligt är och som det ska vara i en demokrati. Kanske Liberalerna skulle ta över Socialdemokraterna helt och hållet i framtiden. Ja vem vet, skulle nog bli ett vänligare tonläge då.