Valfläsk från S, V och MP

Det som blir kvar efter skatt, har redan ätits upp av höjda priser.

Insändare 11 februari 2022 06:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Medicinerna har gått upp, maten har gått upp, fotvården har gått upp, frissan har gått upp, elen och drivmedel ska vi ju inte tala om. 

Till saken hör ju också att vi betalade skatt på pengarna som skulle bli vår pension. När vi den 18 i varje månad får dessa pengar, ja då är de skattade igen. När de väl hamnat i plånboken och vi ska använda dem, ja då får vi betala skatt en gång till. 

Alltså det är horribelt! Det är ett hån mot pensionärerna. S, V och MP sitter och ler när det talar om vad de lovar, som om det vore en välgärning att lova 1 000 kronor. De har inte en aning om hur det är att vara pensionär där de sitter med sina otroliga arvoden och förmåner. Till råga på allt så var den stora nyheten häromdagen att de fick ännu mera pengar att spendera – plus 3 000 och Andersson fick 4 000. Hur i hela friden kan de sova gott om nätterna? 

En undran till har jag: Hur är det möjligt att behöva ha en månadspeng på 184 000kr i månaden? Det är 50 000 kr mer i månaden mot vad jag har PÅ HELA ÅRET. Inte undra på att de med näbbar och klor kämpar sej kvar på sina poster med att lova runt och som alltid hålla tunt.

Jag upprepar mej: Det är ett hån mot pensionärerna.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa