Vågar jag bli äldre i Västerviks kommun?

Skribenten är orolig för sitt eget åldrande med tanke på den kritik som den senaste tiden riktats mot delar av kommunens äldreomsorg.

Skribenten är orolig för sitt eget åldrande med tanke på den kritik som den senaste tiden riktats mot delar av kommunens äldreomsorg.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2021-05-26 05:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag undrar detta med tanke på den senaste tidens information om hur (delar av?) äldreomsorgen fungerar i kommunen. Uttalande om agerande och attityder från några som arbetar inom omsorgen gör mig mörkrädd.

Det som skrämmer mig än mer är att detta har pågått en tid, utan att ledningen med dess chefer har reagerat. Mycket troligt toppen på ett isberg. Denna oacceptabla kultur har tillåtits att byggas upp i organisationen.

Frågan är om nuvarande ledning kan skapa en mer värdig kultur där mänskliga behov tillgodogörs genom hela äldreomsorgen? I företag och idrottsklubbar byts ledaren ut när det går dåligt. Det hjälper knappast att skylla ifrån sig och säga, att nu efter att missförhållandena har uppdagats, ska det bli ändring till det bättre.

Det kan väl knappast vara så svårt att kommunicera att de som arbetar inom äldreomsorgen ska behandla de äldre som de själva skulle vilja bli behandlade. Om de inte passar den anställde ska de söka annat jobb.