Vackra Västervik får sig en skuffelse

Att Gotlandsbåten ska ligga långtidsförtöjd vid Skeppsbron får insändarskribenten att fråga om det handlar om tjänstemannastyre eller dåligt politiskt ledarskap. "Vackra Västervik får sig en skuffelse", anser signaturen "Lajban".

Stor Gotlandsbåt i inre hamnen vid Skeppsbron är en missräkning för vackra Västervik, menar insändarskribenten.

Stor Gotlandsbåt i inre hamnen vid Skeppsbron är en missräkning för vackra Västervik, menar insändarskribenten.

Foto: Roger M Carlsson

Insändare2022-04-16 17:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På 50- och 60-talet bedrevs det kohandel i landet Sverige. Men nu är det på ropet igen, eller?

Dag 1 kunde man läsa i VT att nu ska Gotlandsbolaget ha sju dagsturer i veckan hela sommaren mellan Västervik och Visby.

Dag 2 kunde man läsa i VT att nu ska Gotlandsbåten vara långtidsförtöjd i cirka fyra och en halv månad i den inre hamnen vid Skeppsbron. 

Är inte det kohandel – eller är det ett mycket dåligt tjänstemannaärende? Eller rent av tjänstemannastyre eller dåligt ledarskap från styrande politiker?

Jag vet att många tycker att detta är en hamn och det kan jag förstå, för det är vad det är. Men söker man på Wikipedia så kan man läsa följande: ”En hamn den är byggd så att båtarna kan placeras så att det är lätt att flytta varor och personer mellan båt och land. En stad som har hamn kallas inom sjöfarten för hamnstad.”

Om inte jag minns fel, sades det att efter den stora reparationen av hamnen, som genomfördes för cirka 15 år sedan, att det ska inte förtöjas några stora fartyg vid Skeppsbron, utan att fartygen ska vara placerade ute vid djuphamnen vid Lucerna.

Vackra Västervik får sig en skuffelse. Men läsare ha tålamod – det är snart val, vi syns vid valurnorna.