Trafikdirektören svarar: Rätt i att busslinjen ofta varit sen

Mattias Ask, trafikdirektör på Region Kalmar län.

Mattias Ask, trafikdirektör på Region Kalmar län.

Foto: Region Kalmar län

Insändare2024-08-29 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren Busschaufförer tvingas köra för fort för att hålla tidtabellen.

Hej!

Du har helt rätt i att avgång 06:50 på linje 185 många gånger varit sen sedan den 19 augusti. Detta blev dessvärre en oönskad effekt av en mindre förändring som gjordes i samband med tidtabellskiftet inför hösten. Varje tidtabellsförändring är unik och dessvärre kan det uppkomma mindre avvikelser som gör att justeringar utförs de närmaste veckorna efter bytet. Det absolut viktigaste för oss är säkerheten för våra resenärer samt att ge förarna goda förutsättningar att kunna utföra sitt jobb.

Med anledning av detta kommer en mindre förändring att genomföras från och med den 2 september. Linje 185 är i dagsläget sen på grund av att det saknas tillräckligt med uppehållstid när bussen inkommer till Västervik Resecentrum för att kunna avgå mot Linköping klockan 06:50.

Från 2 september tidigareläggs avgången på linje 25 från Överum 06:00 med 5 minuter. Den får en justerad körväg genom Gamleby samt trafikerar inte Almvik. Detta ska i sin tur leda till att avgången på linje 185 ges bättre förutsättningar att kunna avgå från Västervik Resecentrum i rätt tid.

Förändringen för linje 25 är synlig i tidtabellen på vår hemsida samt i appen. Vi hoppas att åtgärden ska göra resan bättre för alla inblandade samtidigt som punktligheten förbättras.

Med vänliga hälsningar,

Mattias Ask, trafikdirektör